В отделните страни стандартите за строителните отвори са много различни. Даже при наличен твърдо установен стандарт на определена територия, също е възможно да се получи разминаване в размерите на отворите при различните строежи. Това се дължи на факта, че строителството се е променило многократно през годините, изменения са настъпили и в законовите нормативни уредби.

Строителен отвор

Необходимо е строителният отвор за вратата на входа да е поне 2,00м на височина. Ширината на вратата при жилищните сгради принципно е около 0,90м. Тази ширина е стандартна за входни врати за апартаменти в България.

Отворите за входните врати в къщите обикновено са различни от тези на апартаментите. Понеже се смята, че къщите имат по-голяма площ от апартаментите, има основателна причина за използването на по-голям отвор, който да се използва за входната врата. В допълнение, няма изисквания и някакви ограничения при съвременното частно строителство на къщи. Логично е, че колкото по-висока е входната врата, толкова по-строен и красив вид има.

Каса

В много от апартаментите, касата е метална и е вградена в бетона. Единият от вариантите в такава ситуация е тя да се отстрани чрез къртене, за да се монтира нова врата с каса. Има и друг вариант, при него новата каса се поставя върху старата, но тогава отворът се стеснява значително. В случаите, при които вашият строителен отвор не отговаря на нито една от категориите на предлаганите в търговската мрежа размери врати, то единственото решението е да се изработи модел по поръчка. Ако случаят е такъв, спокойно може да гласувате доверието си на една метална врата.

Метални врати

Според редица проучвания, извършвани редовно през годините, е установено, че най-добрият модел за входна врата е металната. Тя съчетава в себе си изключително прецизна изработка и красива визия. Металните врати са масово разпространени в страната и чужбина и се продават на пазара на изключително достъпни цени. Предлаганите модели са икономически много ефективни, което е главна причина за широката им употреба. Тези входни врати са пригодени за панелните жилища и се предлагат в търговската мрежа в стандартни размери, но могат да бъдат изработени по поръчка на клиента в подходящ за случая размер. Моделите нямат вид на обикновени врати, изработени от метал. Покритието им може да наподобява всяка една врата, която е изработена от масивна дървесина. Ако сте почитатели на по-нестандартните модели, бихте могли сами да украсите избраната от вас врата.

Не се притеснявайте, че няма да намерите подходяща врата за дома си! Ето 5 съвета за лесно и бързо купуване на входна врата Ние с радост ще Ви помогнем във всичко – от избора до монтажа и гаранцията на новата входна врата.