Току-що сте купили апартамент или правите ремонт на стария. При всички случаи средствата, които сте отделили са се отразили на бюджета ви. И монтажът на една нова входна врата ви изглежда като детска игра. Да, но за жалост не е толкова лесно.

Съвети и трикове за монтажа на входни врати

Демонтажът на старата каса: Много хора си мислят, че им трябва само един чук. Не може да използвате чук, защото крайният резултат ще е следният: счупен чук и почти непокътната стара каса. Може да използвате флекс или кози крак, с който да отделите касата на страта си входна врата от зида.

Вече сте премахнали касата. Какво следва? Да оформите зида. При тази стъпка трябва предварително да сте попитали във фирмата, от която ще закупите входната си врата за необходим строителен отвор. За да се отървете от досадни разправии и безпроблемно да монтирате новата си врата.

Пяната не е достатъчна: В зависимост от касата на входната врата трябва да намерите достатъчен брой винкели и болтове, за да поставите здраво вашият нов елемент от жилището ви. При входните врати има дупки предназначени за пасивните шипове, в които с болтове може да захванете касата за зида и след това да ги закриете със специални в повечето случай пластмасови капачки. Допълвате с монтажна пяна.

Реглаж на касата. Трябва да сте сигурни, че касата на входната Ви врата е изправена с ъгъл от 90градуса.

Не забравяйте первазите. Те служат като обръщане на зида, за да не се вижда къде и как е поставена касата. При тяхното изрязване може да очертаете края на перваза с флумастер или молив със същият цвят, за да пропуснете при снаждането на двете части да има бяла (дървена) линия, която да ви притеснява в последствие.

Стигнахме до крилото. Трябва да измерите къде точно ще са пантите и в зависимост от типа панти и типа входна врата да ги разпределите равномерно и да ги монтирате. След това закачете крилото (движещата част от вратата).

Остана само да позиционирате бравата и патрона за входната врата. Ако патрона ви може да регулира посоката на място внимавайте преди да го направите ляв или десен, защото може след това да се наложи да го изваждате, за да го поставите правилно.

След инсталирането на входната врата, много често се налага и да извършите още дейности. Прочетете нашите съвети за довършителни работи след монтаж на входна врата, за да сте напълно подготвени!