Това определено е тема, която притеснява доста хора, защото смятат това нещо за доста трудно и най-вече скъпо. Тези довършителни дейности, често се налагат, когато закупите метална входна врата. При тях касата е само 10 см, а обикновено зидовете на апартаменти или къщи започват от 14 см и могат да достигат до 50 см.

Затова след монтирането на входната врата остават сантиметри от зидът Ви, които трябва да се „обърнат” – тоест трябва да се довърши по някакъв начин. В тази статия ще Ви предположим няколко начина, за довършване след монтажа на входна врата. Определено това нещо не е никак притеснително, напротив можете да включите въображението си и да направите нещо наистина уникално, дори без нуждата от майстор.

Съвети за довършване на монтажа на входна врата

  1. Уширение и первази – това е най-често предлаганият вариант – от фирми занимаващи се с продажба и монтаж на врати. Бихте могли да си закупите тези артикули в цвят близък до този на вратата и почти да се не вижда къде приключва касата и от къде започват тези уширения и первази;
  2. Гипсокартон – определено това е доста често използван материално в днешно време. С негова помощ можете да изгради най-различни конструкции, стени или тавани. Определено е добър помощник на всеки майстор при довършването на монтажа на входната врата – след обръщането на зида с него – той може да се боядиса или да се направи някаква интересна мазилка, която да бъде точно в същият цвят и унисон на коридора на жилището Ви;
  3. Лепене на камък – определено това в много ефектно и придава друг облик на жилището Ви. Предимно се използва, когато входната врата е монтирана в задната част на зида и отвън трябва да се обръща.

Друга довършителна дейност, с която бихте могли да се сблъскате е изграждането на праг. При голяма част от входните врати той си е вграден, но при блиндираните турски трябва да си го изградите Вие. Определено не е нещо „страшно” – можете или да се свържете с фирма, която предлага изработването на такива прагове, или да използвате мрамор, гранит, останали ви в „повече” при последната подмяна на настилката.

Можем да Ви предложим още информация под формата на 10 факта за металните входни врати. Те ще са Ви изключително полезни, давайки Ви яснота за това –  какво да очаквате от металните врати и какви са предимствата им.