Това определено е тема, която притеснява доста хора, защото смятат това нещо за доста трудно и най-вече скъпо. Тези довършителни дейности, често се налагат, когато закупите метална входна врата. При тях касата е само 10 см, а обикновено зидовете на апартаменти или къщи започват от 14 см и могат да достигат до 50 см.

Затова след монтирането на входната врата остават сантиметри от зидът Ви, които трябва да се „обърнат” – тоест трябва да се довърши по някакъв начин. В тази статия ще Ви предположим няколко начина, за довършване след монтажа на входна врата. Определено това нещо не е никак притеснително, напротив можете да включите въображението си и да направите нещо наистина уникално, дори без нуждата от майстор.

Съвети за довършване на монтажа на входна врата

  1. Уширение и первази – това е най-често предлаганият вариант – от фирми занимаващи се с продажба и монтаж на врати. Бихте могли да си закупите тези артикули в цвят близък до този на вратата и почти да се не вижда къде приключва касата и от къде започват тези уширения и первази;
  2. Гипсокартон – определено това е доста често използван материално в днешно време. С негова помощ можете да изгради най-различни конструкции, стени или тавани. Определено е добър помощник на всеки майстор при довършването на монтажа на входната врата – след обръщането на зида с него – той може да се боядиса или да се направи някаква интересна мазилка, която да бъде точно в същият цвят и унисон на коридора на жилището Ви;
  3. Лепене на камък – определено това в много ефектно и придава друг облик на жилището Ви. Предимно се използва, когато входната врата е монтирана в задната част на зида и отвън трябва да се обръща.

Друга довършителна дейност, с която бихте могли да се сблъскате е изграждането на праг. При голяма част от входните врати той си е вграден, но при блиндираните турски трябва да си го изградите Вие. Определено не е нещо „страшно” – можете или да се свържете с фирма, която предлага изработването на такива прагове, или да използвате мрамор, гранит, останали ви в „повече” при последната подмяна на настилката.