Изборът на входна врата е важен и не е за подценяване, когато предстои тя да се смени с нещо по-добро. Всеки дом изглежда по-уютен, топъл и приветлив, когато „лицето” – входната врата на дома е съобразена с детайлите, визията, стилът и всичко останало в него. Може изборът на входна врата да ни се струва нещо незначително, но въпросът засяга редица особености. От голямо значение са и Вашите приоритети.

Външни врати за къща

Когато тя е за къща и ще бъде изложена на всякакви метеорологични условия, трябва да се съобразим с характеристиките на съответната врата. В конкретния случай най-важното е нейното покритие и дали то е снабдено с UV защита. Нужно е тя да отговаря на това условие, ако искаме да удължим експлоатационния ѝ живот с всички нейни функции и качества. В противен случай, с течение на времето ще се наруши визията и целостта ѝ. Правилната инсталация на входната врата също гарантира нейното дълголетие. Тук от съществено значение е и дебелината на крилото и неговата вътрешност, където е разположен изолационният материал. Разбира се, не на последно място по важност са и заключващите ѝ системи.

Входни врати за апартаменти

Както казахме вратите за къща, трябва да са съобразени с атмосферните условия, докато вратите за апартамент имат възможност за по-широк избор. Тук е важно да наблегнем на това какво искате. Пазарът разполага с голямо изобилие, но най-търсени са блиндираните и металните входни врати. Въпрос е на избор, вкус, средства и т.н. Приоритет номер едно обаче остава, устойчивостта срещу крадци, а след нея и добрата изолация, която включва заглушаване на шумовете и запазване на температурата в жилището.

Металните врати, както говори и името им, са изработени от метални листове, чиято с дебелина варира. Изберете такава, която притежава допълнително оребрение. Външният вид е изчистен и не предлага голямо разнообразие и приветливост, но това за някои потребители е търсено и желано.

Ако говорим за по-висок клас сред входните врати – това са блиндираните! Те са доказано най-енергийно спестяващи и надеждни. Притежават висока степен на изолация и доста приятна визия. Изработени са от метални листове, с включено метално оребрение, имат минерална вата и визията им е завършена с декоративен МДФ профил, в различни цветове. Има модели, които предлагат преобразуване на касата със същия цвят МДФ, за напълно завършен вид на вратата. Предлагат се в различни размери, цветови решения и стилове.

Как да определите коя входна врата е качествена? Това е особено важно, защото входната врата е инвестиция, която заслужава всеки дом – тя е неговото лице пред света!