Кои точно входни врати са за предпочитане при панелните апартаменти? Какви са необходимите размери и може ли да се подмени стара врата с метална каса, с напълно нова?

Строителен отвор

Размерите на строителните отвори днес са много различни, в зависимост от стандартите в страните на ползване. Дори при установен стандарт на дадена територия, пак е възможно разминаване в размерите на отворите при различните сгради. Безспорно тук, този факт се дължи на това, че строителството през годините търпи промени, дължащи се на изменения в законовите нормативни уредби. Препоръчително е строителният отвор за входна врата да е поне 2,00 м. висок за улеснено преминаване. Ширината при жилищните сгради обикновено е около 0,90 м. Тази стандартна ширина за входни врати е най-често срещана при панелните жилища в нашата страна.

Отворите на къщите обикновено се различават от тези на панелните и кооперативни жилищни сгради. Тъй като е прието, че дадена къща има по-голяма площ от апартамент, това поражда възможност за изграждане на отвор с по-големи размери, който да се предвиди за входната врата. Хубавото е, че няма съображения и ограничения при новото частно строителство на къщи. Факт е, че височината на една входна врата, влияе на това тя да изглежда по-стройна и красива.

Каса

В повечето панелни жилища касата е метална, излята в бетона. В такива случаи тя трябва да се премахне чрез къртене, за да се постави новата врата с каса. Има и вариант новата каса да е върху старата, но тогава отворът се стеснява. В случаите, в които Вашият отвор не отговаря на нито една категория на предлаганите размери врати, то решението е изработване на модел по поръчка. При такава ситуация спокойно може да заложите на метална врата.

Избор на врата

На базата на проучвания, извършвани периодично през годините, е установено, че най-оптималният вариант за входна врата е тя да бъде от метал. Такъв модел врата съчетава в себе си качествена изработка и красива визия.

Металните врати са разпространени из цялата страна и се предлагат на много достъпни цени. Моделите са с насоченост да предложат на клиентите най-търсеното – качество на приемлива цена, което е основна причина за широката им популярност. Тези входни врати се избират от потребителите, които имат панелни жилища. Могат да бъдат в стандартни размери, но и да се изработят в желан от клиента размер. Моделите не изглеждат като обикновени врати, направени от метал. Покритието им може да изглежда като всяка една врата, изработена от масив. Ако сте привърженици на по-нестандартните модели, може сами да декорирате избраната от Вас врата. Научете 10 предимства за металните врати, които ще Ви помогнат да направите своя избор.