Чук за входна врата (чук) – специален слой, изработен от декоративен траен метал, има две части: фигурка, която е прикрепена към входната врата и подвижен пръстен. За първи път ръчен чук се появи в Англия, Уелс, Италия, Чехия и все още можете да ги видите на портите на имения, врати на стари замъци, модерни имения.

Чукчето често е инсталиранo пред входната врата на голяма къщичка, вила, имение. Ако гостът иска да уведоми собственика на къщата за пристигането си, той трябва да хване пръстена с ръка и да почука на вратата с него. Това силно, рязко почукване ще се чуе из цялата къща.

Определен статус на собственика на къщата

В старите дни чукането е присъствало на вратите на богатите имения. Сега модата за него се завръща и е престижно да имате такъв стилен чук на вратата на входната врата.

How We Choose Hardware Room For Tuesday Blog

Страхотен обем

Чукането има доста пронизителен, оглушителен звук, който ще позволи на собствениците да чуят почукването на всеки етаж на огромна селска къща или вила. И гостите няма да трябва да чакат дълго на вратата.

Надеждност. Редовната електрическа камбана може да се счупи и чукането на вратата ще продължи много години.

Удобство

Тежка дъбова или метална врата ще ви нарани с юмрук, а чук може да се използва от всеки на всяка възраст.

Специфичен декоративен аксесоар за врата. През последните години чукът се използва като елемент на изображението на вратите на моден ресторант, голяма банка или държавна институция, за да подчертае техния статус и престиж.

Front Doors That Will Make Your Home Stand Out 2020 Blog Brickbatten

Защитена къщата от неприятности, зло око, болести, нещастия.

Многофункционалност

На мястото на звънеца на вратата може да се използва чук. Или като лост, дръжки на масивни порти.

Характеристики на чук на врата, къде да се купи, цена

Най-често чукчетата за вратите са изработени от висококачествени и трайни материали: месинг, стомана, желязо, мед, бронз. Цената зависи от това.

Той има различни размери: малък чук се използва като декоративен елемент в апартамент, а голям чук за врата е подходящ за селска вила.

X Detail Steel Front Door Remington Avenue

Винтидж моделите са много тежки, масивни, ще се впишат идеално в класическия стил на интериора.

Модерните модели са по-леки и ще служат като декорация на врата.

При модел на чукче с вдлъбнатина и поставена шпионка, можете да видите кой ви идва на гости.

Цветове: злато, бронз, черно, сребро, бяло, мед. Можете да вземете и купите чукче, което да съответства на стила на вратата.

Има голямо разнообразие от чукчета, например с формата на различни животни: лъв, или глава на мечка, кон, ястреб и др. Възможно е да срещнете и чукче с фигурка на мъж, жена, семеен герб и др.