И защо да я изберем

Може би сте прекрачвали прага на къща с червена входна врата преди. Философски, червеният цвят отразява смелостта, жизнеността, силата и решителността. В някои традиции, червената врата не е направена само с декоративна цел, но и придава специално значение.

Ако мислите да реновирате входната си врата, като я боядисате, има добри причини, поради които червеното може да бъде най-добрият избор за нея. Преди да решите, ето значението на червената входна врата от различни гледни точки.

1.Без дълг!

Собствениците на жилища в Шотландия боядисват входната си врата в червено, за да покажат, че са изплатили ипотеката на къщата си. От векове традиция е добре позната и съседите биха поздравили собственика на дома с липсата на дългове.

2.Покани богатство и благополучие

В китайската традиция червеното буди приветливо впечатление. Това е и причината, поради която виждате толкова много постелки с червения цвят. Червеното също е цветът на щастието, богатството и благополучие. Поставянето на този цвят на входната Ви врата означава, че приветствате всички онези положителни енергии в дома си.

3.Домът Ви е отворен за нощувки на пътешественици

От ранните години на 19-ти век в Съединените щати, къща с червена врата означава, че собственикът на жилището е отворен за посрещане на уморени пътници, които имат нужда от подслон. По това време, сигналът е бил толкова важен за разпознаване, защото пътуващите не трябвало да гадаят на коя врата да почукат.

4.Религиозен символ на Католическата църква

В Библията, червената врата символизира предаността и подчинението към Бога. Това би означавало, че членовете на дома живеят живота си в името на Бог. В миналото също се смятало, че червена врата предпазва семейството от лош късмет.

5.Символ за безопасност

По време на трагедията „Подземна железница“ от 19-ти век, когато африканските роби се опитват да избягат на север, къщи с червени врати сигнализират, че собственикът на дома е част от движението и ще осигури храна и убежище за бежанците.