Входната врата е лицето на вашия дом. Тя се отъждествява с граничната бразда, това е границата между външния свят и вашето семейно гнездо, вашата крепост.

Затова, когато планирате ремонт, покупка на ново жилище или започвате строеж, отделете повече внимание на входната врата – преценете добре как да изглежда, какво покритие да има, какво заключване и т.н. Много е важен дизайнът, на който ще се спрете, също и техническите характеристики на артикула, на който сте се спрели.

Богатата гама от входни врати в днешно време

   Днес в търговската мрежа се предлага изключително голямо разнообразие от входни врати, особено такива предназначени за къща. А блиндираните врати са изключително търсени напоследък. Това е разбираемо, имайки предвид устойчивостта на вратата при опит за влизане с взлом, и не на последно място, добрият естетически вид и качествена изработка. Логично е, че наличието на по-голям брой заключвания, прави една врата почти непробиваема.

Друго важно качество на входната врата е нейната изолация. Много неприятно е след закупуване и монтиране на новата врата в подновеното жилище, да става течение или жилището да губи топлината си в следствие лошата изолация на вратата. В това отношение трябва да търсите врата с дебело уплътнение на касата. Още по-добър е вариантът с уплътнение и на крилото. Изолацията оказва съществено влияние не само върху температурата в жилището, но и съдейства за намаляване влиянието на шума. За да изпълнява и двете функции, изберете врата с минерална каменна вата. Тя се използва широко в строителството, а от известно време и като изолация при входни врати за къщи, защото тя единствена е едновременно шумо и топлоизолатор.

Допълнителен начин за защита на жилището, освен стабилна врата, е използването на услугите на охранителна фирма. Неслучайно казваме, че това е допълнителен метод, защото е недалновидно да разчитаме само охранители да пазят дома ни, като в същото време вратата е лека и нестабилна. Разберете повече за електронното заключване на входни врати, което дава повече сигурност за дома Ви.

Важни за избора на врата са и външният вид и дизайна. Те са елементите, които правят впечатление от пръв поглед. Стилната и красива входна врата, качествената изработка и точната цветова гама, оставят впечатлението, че хората живеещи зад тази врата имат добър вкус. Освен доброто впечатление, което ще остави, качествената блиндирана врата ще допълни интериора на дома, ще ви гарантира спокойствие и сигурност, уют и топлина, която ще допадне на цялото семейство.