Входната врата е може би най-представителната част от дома на всеки човек. Първото и последното нещо, което вижда всеки гост. И когато дойде времето да е тази толкова важна част от жилището да се подмени изборът става повече от труден, защото монетата винаги има две странни, а именно дали нашата врата да бъде красива и да впечатлява с визията си или пък да спира тези, които имат лоши намерения и искат да навредят на имуществото ни.

Но кое всъщност е важното при избора на входна врата?

Тук думата е само една и това е добрата ИЗОЛАЦИЯ! Като най-добрият материал, на който можем да се спрем е минералната вата. Силно устойчива е на студ, и освен, че ще намали сметките за ток ще помогне и за ограничаването на шума, защото всички ние ценим тишината, но тя се постига трудно. Друго основно предимство на този материал е, че не гори и не гние и с него се избягва наличието на кондензация.

Когато избираме сигурността

Когато везната се наклони към сигурността на нашата врата и искаме да бъдем максимално защитени и да се чувстваме спокойни в домовете си най-правилното решение за нас би било блиндираната врата.

Но какво трябва да притежава тази врата?

На първо място това са наистина качествените и здрави материали. Обикновено изработена изцяло от стоманена ламарина, която може да достигне дебелина 3-4 мм, блиндираната врата е изборът, с който няма да сгрешим. Външно металът е покрит с дърво или така нашумелият MDF (medium-density fibreboard) материал, който представлява плоскости със средна плътност представляващи пресовани дребни дървесни частици при високо налягане и температура. Металното оребрение несъмнено е другата най-важна част от конструкцията на този тип врати. Пасивните и активни шипове, както и металният праг са допълнителни приспособления, които качествената врата, трябва да притежава.

Когато избираме красотата?

Ако отдадем по-голяма важност на визията на нашата врата, то тогава изборът ни става огромен. На разположение имате пълната гама от цветове, декорации и форми, с чиято помощ ще постигнем страхотни резултати при обзавеждането.

И като заключение…

Перфектната блиндирана врата комбинира в себе си горепосочените фактори в тази статия. Освен това е важно да знаете как се определя качеството на блиндираната врата. Цената е също от значение и може да е и висока, но от друга гледна точка инвестицията е напълно оправдана. Но нека спрем дотук, защото идва време за нова врата!