Изборът на нови интериорни врати може да бъде много по-лесен, от това което сте очаквали. Как да го направим най-правилно и най-бързо? Препоръчително е да изберете кои части от жилището ще комбинирате максимално близко едни до други. Най-добрата комбинация е да се съчетае дограмата с интериорните и до колкото е възможно с входната врата. Втората добра комбинация е съчетаването на подовата настилка с цветовете на вратите и не на последно място стените и самите интериорни врати. Ако разглеждаме съчетанието между дограма и интериорни врати, то цветовата комбинация ще пасне с два, най-много три цвята – класическо бяло, тъмен орех познат при интериорните врати като венге или златен дъб.

Интериорни врати – съотношение с подовата настилка

Съотношението между подова настилка и интериорни врати се изявява също с няколко цвята, а именно дъб сонома (абсолютен аналог с цвят дъб вераде при интериорните врати Градде), различните разновидности на дъб – светъл или златен дъб от серия Стандарт, който е в по-топла и жълтеникава гама, шведски дъб отново при вратите Граде и класически светъл дъб, познат от дълги години насам. Комбинацията между стени и интериорни врати е най-малко предпочитаната, но наш личен съвет е, ако стените са в светли и пастелни тонове, заложете на врата с контрастен нюанс, но в светла гама: например бял цвят при Стандарт или ясен вералинга – приятен цвят в светло-сивата гама. Оставете на нас да Ви помогнем в това как да изберете цвета на интериорните си врати.

Серии интериорни врати

Интериорните врати предлагани от Врати Експрес са 2 серии, както вече уточнихме с индивидуални покрития и цветове, така че да може да се комбинират с всичко, с което пожелаете, но в същото време са и с различни визии на касите и первазите, за да може още по-лесно да изберете подходящата за вас серия. В случай, че ще заложите на по-изчистени и геометрични прави мебели и первази за подовата настилка, то тогава несъмнено вашите врати са от серия Стандарт или Граде – с права каса и прави первази. Решението коя да изберете е изцяло ваше съобразно цветовата комбинация, с която ще се съобразявате.

И не на последно място подбирайте най-правилно моделите на вратите съобразно помещенията, за които са предназначени те. Добре е всички врати да са с еднакъв цвят и визия. За помещения „хол” и „кухня” винаги най-подходящи са модели с голяма площ заемана от стъкло, за спалните помещение е добре да изберете модели със същите елементи като тези на вратата със стъкло, но без него и за помещения с висока влажност е добре да се избере алуминиева врата, която е най-подходяща за директен контакт с вода и влага.

Спазвайки нашите идеи и съвети вие ще изберете най-подходящото за вашия дом и ще сте горди от избора си!