Интериорните врати са може би една от най-важните части от цялостния облик на Вашия дом и оказват значително влияние върху интериора. Въпреки това, те често се пренебрегнат и фокуса се измества от тях, но това е абсолютно погрешно схващане. Ако сте решили да направите освежаване на дома или пък ще правите ремонт – задължителна е подмяната на интериорните врати.

 

Няколко съвета за смяна на вътрешните врати

 

Първо – помислете за подмяна на вашите интериорни врати, ако те са от няколко видове и цветове. Ако вратите в една и съща зона на дома – кухня, хол, спалня на горния етаж, мазе – не съвпадат, цялото пространство губи хармония и „сплотеност”. При по-старите жилища, които са претърпели няколко ремонта със сигурност е често срещан случай.

Също така си струва да смените интериорните врати, ако те са се повредили. Незначителните повреди на вратите от масивна дървесина са в състояние да бъдат много по-лесно коригирани чрез шлайфане и след това оцветяване или боядисване отново, но тези по-тежки интериорни врати по правило са склонни да се „изместват” встрани от касата си и тогава е необходимо да бъде поправена от майстор.

 интериорните врати в нашия дом

Видове интериорни врати

Има много видове интериорни модели врати, от които можете да си избирате включително:

  • врати от масивно дърво;
  • врати от MDF;
  • плъзгащи врати;
  • врати от алуминиеви;
  • стъклени врати;
  • врати HDF.

Всеки модел интериорна врата си има своите предимства.

Вратите от масивно дърво например са отличен избор, ако търси добра шумоизолация. Вратите от HDF материал не могат да се деформират или издуят при употребата им в среда със средна влажност. Врата от такъв материал може спокойно да бъде поставена в баня или друго мокро помещение в което е достатъчно да има проветривост. Плъзгащите врати се плъзгат по стените, вместо да се отварят и са добър избор за по-малко пространство.

 

Подмяна на интериорните врати

 

Подмяна на интериорни врати е свързана и с наемане на изпълнител за монтаж. Монтажът е от съществено значение и не бива да бъде пренебрегван. Препоръчително е дори задължително монтажът да бъде извършен от специалист в областта, затова ние препоръчваме да се обърнете към специализираните шоуруми за интериорни врати, където със сигурност ще разполагат с хора професионалисти.