Доста често възниква въпросът: да комбинирате цвета на цокъла под пода или под вратата? Обикновено цветът им е в хармония както с подовата настилка, така и с вратите. Первазите и платформите действат като връзка за създаване на контраст (светъл под – тъмно крило на вратата) или хармония.

Друг често задаван въпрос: каква е зависимостта на цвета на интериорните врати и тона на стените в стаята? Има и два начина за решаването му. Изберете най-приблизителните нюанси или изберете контраст. Според дизайнерите комбинацията от цвета на стените и вратите трябва да подчертава пода.

Интериорът с двуцветен дизайн е много популярен. В този случай са подходящи по-контрастни цветови решения и за да се създаде хармония, се избират елементи от околната среда с подобни нюанси.

Как да изберем интериорни врати според цвета на мебелите?

Тенденцията за комбиниране на интериорни елементи с интериорни врати нараства с всеки изминал ден. Най-често дизайнерите препоръчват да изберете сянка на крилото с няколко тона, по-леки от мебелите. Освен това в съвременния интериор е широко разпространена комбинация от мебели в различни цветове, което значително усложнява избора на сянката на крилото на вратата. Двуцветна врата, изработена от естествен фурнир, ще се превърне в универсално решение. Цената им може да е малко по-висока от тази на стандартните едноцветни модели, но крайният резултат си заслужава.

При декорирането на стаи в къщата могат да се включат няколко стилни решения. В този случай подборът на цветовете се извършва индивидуално. Най-успешните комбинации се считат за модерен или кънтри стил с пепел, букови врати и тъмен цвят дъб е подходящ за минимализъм и хай-тек.

Ролята на дъските и плочи в дизайна на помещенията

Цветът на вратите в интериора не е важен, ако целостта на възприятието е осигурена чрез комбинирането му с нотка на платформи и плотове. С хармонично съчетание на тези елементи с тона на крилото на вратата, визуалното възприятие на стаята се подобрява, независимо от цвета на пода, стените и мебелите. Това решение позволява, ако желаете, коренно да промени визуалното възприятие на стаята, променяйки цвета на тази композиция. Изборът на врати по цвят в този случай ви позволява да внедрите всяко дизайнерско решение, с едноцветно или двуцветно изпълнение на крилото на вратата.

Оригинални цветове – чудесно допълнение към интериора

Когато решавате какъв цвят да изберете интериорни врати, трябва да обърнете внимание не само на класическите опции, но и да помислите за възможността за декориране на крилото със стилистични композиции. Вложки от стъкло или метални елементи ще придадат уникалност както на самата врата, така и на интериора на стаята.