Как да изберем вратата за баня? Само PVC и AL ли може да бъде? Как да я съчетая с интериорните врати? Не може ли да сложа интериорна врата, която след време ще подменя?

Това са само няколко от въпросителните, изникващи в съзнанието ни, когато става въпрос за смяна на вратата на банята. Когато се сменя вратата на банята е важно да бъдат взети под внимание няколко фактора.

Стъпки по пътя към новата Ви врата за баня

Квадратурата на банята е важна, за да се определи къде е добре да е разположен душът. Дали в помещението използвано като баня ще присъства и тоалетна чиния? Директно ли ще бъде обливана вратата с вода от душа или няма да има пряк допир с водата? Ще има ли възможност да бъде поставена душ кабина или стъклен параван, предпазващи вратата от обливането с вода?

Това са належащи точки, за да се предложи врата за баня или мокро помещение. Ако банята съответно е много малка, за да има душ кабина по-добрият избор за врата е от материал , който е издръжлив на вода и директно обливане с вода. Това са PVC и AL врати, за които не е проблем да имат досег с вода. Вече не е необходимо да е чиста PVC или AL врата, може да се произведе по поръчка с огледало от едната страна, да се постави МДФ плоскост със същия цвят на интериорните врати, за да се съчетаят. Така се постига съчетание между вратата за баня и интериорните.

Кога можем да използваме вътрешна врата за стаи с голям процент на влага? Вече доста често се вижда тренд при вътрешни врати за баня и мокри стаи. Баните имат по-голяма квадратура и позволяват да се монтират душ кабини или стъклени паравани, които да предпазят вратата от директното обливане с вода. Това е доста лесен начин, както за съчетанието с интериорните врати, така и за монтажа им. Фирмите производители на врати използват влаго и водоустойчиви материали, които да предпазят вратата от деформация и измятане.

Има различни материали, които са подходящи за баня и мокри помещения. Какви са видовете врати за баня и имат ли богат избор от цветове и материали? Отговорът е положителен и остава само да си изберете подходящата врата за банята във Вашия дом.