Как да изберем вратата за баня? Само PVC и AL ли може да бъде? Как да я съчетая с интериорните врати? Не може ли да сложа интериорна врата, която след време ще подменя?

Това са само няколко от въпросите, които си задаваме, когато става въпрос за смяна на вратата на банята. Когато се сменя вратата на банята е важно да бъдат взети под вниемание няколко фактора.

Квадратурата на банята е важна, за да се определи къде е добре да е разположен душът. Дали в банята ще бъде поставена и тоалетна чиния? Директно ли ще бъде обливана вратата с вода от душа или няма да има пряк допир с водата? Ще има ли възможност да бъде поставена душ кабина или стъклен параван, предпазващи вратата от обливането с вода?

Това са важни уточнения, за да се предложи врата за баня или мокро помещение. Ако банята съответно е много малка, за да има душ кабина по-добрият избор за врата е от материал , който е издръжлив на вода и директно обливане с вода. Това са PVC и AL врати, за които не е проблем да имат досег с вода. Вече не е необходимо да е чиста PVC или AL врата, може да се произведе по поръчка с огледало от едната страна, да се постави МДФ плоскост със същия цвят на интериорните врати, за да се съчетаят. Така се постига съчетание между вратата за баня и интериорните.

Кога можем да използваме интериорна врата за баня и мокро помещение? Вече доста често се използват вътрешни врати за баня и мокри помещения. Баните имат по-голяма квадратура и позволяват да се монтират душ кабини или стъклени паравани, които да предпазят вратата от директното обливане с вода. Това е доста лесен начин, както за съчетанието с интериорните врати, така и за монтажа им. Фирмите производители на врати използват влаго и водоустойчиви материали, които да предпазят вратата от деформация и измятане.

Има различни материали, които са подходящи за баня и мокри помещения. Има богат избор за цветове и материали, само остава да се избере новият облик на Вашия дом.