Влажността в банята винаги е много висока, независимо дали има добра и качествена вентилация. Поради този факт, е необходимо да предпочетете врати, които не се влияят от влага или пара и са способни да устоят дълго време, като същевременно запазят първоначалното си качество.

Какви са вариантите?

Най-използван и незаменим материал, взимайки се предвид устойчивостта му на вода, е стъклото. То не подлежи на промяна и не се влияе от вода, нито от топлина. Нещо повече, стъклото е екологично, хигиенично, не пропуска звука и задържа топлината. Вратите на тоалетната и банята се изработват от модерно висококачествено стъкло.

Врати от стъкло за банята

Вратите от стъкло са с повишено търсене, защото се характеризират с всички предимства, които съвременният клиент иска да получи, това включва дори и модерна визия. Богатият асортимент, обхваща врати с матирани, релефни и огледални повърхности, както и прозрачност според желанията на купувача. Тези врати често са цветни, ламинирани, с прекрасни рисунки и модели. Именно от стъкло се получават най-оригиналните модели. Благодарение на тях в стаята става по-светло и просторът превзема пространството. Вратите на банята и тоалетната от стъкло не се вписват просто перфектно в интериора на дома, те се превръщат в декор. Цената, затова и не е толкова ниска.

Дървени врати за баня

Както знаете, преди години в старото строителство, винаги се слагаха дървени врати, дори и в мокрите помещения. За съжаление, обаче това се оказва не толкова добро решение, защото дървеният материал не издържа толкова дълго на мокрене или постоянна влага. Разбира се, това не ги отхвърля като вариант. Те са класика, която никога няма да изчезне и когато са изработени от високо качество дърво от класа на бук или дъб, и обработени специално с лак, защитаващ ги от влажната среда, няма за какво да се тревожите. За предпочитане е входа на банята да бъде на определено разстояние от директното обливане с вода.

MDF врати за баня

Популярност сред потребителите заемат MDF вратите с ламиниращо покритие. Такива конструкции са изключително добри за баня, още повече, че предлагат модерен и разнообразен външен вид.

PVC врати за баня

Пластмасата се използва изключително за направата на врати. Такива продукти не гният и не се деформират, под въздействието на водата или парата. Характеризират се с лекота, хигиеничност, издръжливост и удобство при употреба. Имат възможност за цветове, така че да бъдат един прекрасен завършек на банята Ви.

Врати за баня от алуминий

Тези врати за банята няма да Ви подведат. Красиви са, не се поддават на влагата, лесно се почистват и поддържат. Цената им никак не е висока, така че те също са едно много добро решение.

Съвет: Врати с фурнир е по-добре да не се монтират в банята, тъй като дървесината не може да издържи на непрестанната влага и висока температура. Какво е еко фурнир и естествен фурнир и какви са характеристиките на интериорните врати направени от тези материали, можете да разберете отново тук в блога ни.