Добре подбраните интериорни врати са едно незаменимо допълнение към визията на всеки дом. В повечето случаи гостите първо виждат вратите с влизането в жилището, но използвайки нашите съвети, то Вие сте направилия правилния изобр на продукти и най-вече те са съчетани с цялостния интериор, като правят много добро впечатление. Безспорно една от най-нашумелите тенденции в интериорния дизайн е плъзгащи врати. При напредването на времето и похватите в изработката вече ни се дава шанса да се любуваме на доста различни цветове, модели и материали.

Вътрешни врати с плъзгащ механизъм с визия и функционалност

Доста привлекателен избор са както за офиса, така и за дома. В жилището примерно може да поставите плъзгаща врата, когато не ви достига пространство, или когато искате да спечелите максимума като използваема площ в стаята. Като тя ще се плъзга по стената или може директно да влиза в стената, за още повече спестяване на пространство.

Плъзгащите врати биват проектирани и създавани по различни технологии с разновидности при материалите. Могат да бъдат от HDF материал като останалите интериорни в жилището, от стъкло или алуминиеви. Като моделите от всеки вид също могат да бъдат безкрайно много. Особено ако се спрете на стъклена плъзгаща врата избора вече става неограничен от към визия на крилото, което може и да се изработи по изцяло избран от вас дизайн. Цената на плъзгащите врати е близка до тази на интериорните, но като цяло много зависи каква точно ще бъде плъзгащата врата. Дали ще има каса, крило и механизъм, или ще е само крило с механизъм, но без каса. По желание на клиента може да се изработи и плъзгаща врата без каса, с механизъм, но с перваз в горната част, който да прикрива механизма. Има достатъчно разнообразие и тук при избора, като свободата не е ограничена по никакъв начин. Да, някои модели излизат на по-висока цена от интериорните, но обикновено си струва. Това си е инвестиция с безкрайна възвръщаемост.

Ето едно от не малкото предимства на плъзгащите врати пред обикновените интериорни врати на панти: Поддръжката е значително по-лесна. Ако при останалите врати пантите трябва всеки месец да се смазват и почистват, при плъзгащите поддръжката е значително по-проста. Плъзгащият механизъм е достатъчно да се почиства веднъж на 6-7 месеца, като едно обиране с прахосмукачка е напълно достатъчно.

Запознайте се с предимствата на основните видове интериорни врати и изберете своите сред тях, съобразно жилището и неговия стил.