Съдържание


Когато решите да пристъпите към избирането на нови врати за интериора на Вашия дом или офис от изключително важно значение е да се уверите, че за парите, които инвестирате, ще получите най-добрия продукт от гледна точка на стойността, издръжливостта и стила. Има няколко критерия, на които следва да се отдаде по-голямо внимание. Важно е, новите Ви интериорни врати да отговарят на Вашите нужди, било то лични или професионални.

Бюджет

Първо трябва да обърнете внимание на бюджета Ви. Само Вие преценявате колко да похарчите за този материален актив, който не е евтина инвестиция и следва да Ви се изплати във времето. Тук бюджетът Ви, разбира се, се определя и от броя на вратите, които трябва да поръчате. Ако трябва да замените всички врати в дома или в офиса, може имате финансовата възможност да си го позволите наведнъж или може да се наложи да разделяте поръчките си. При всички положения, е необходимо да определите конкретен бюджет за всяка врата, преди да започнете да купувате.

Визия

След като разберете колко можете да похарчите реално, ще трябва да изберете и визията. Идеалното решение за подобряване на цялостния облик на помещението е смяната на интериорните Ви врати. Предлагат се разнообразни дизайни, сравнително непретенциозни като цветове и форми. Това означава, че те ще отговарят на Вашия настоящ декор, без напълно да се налага да се превръщат в „звездата на шоуто”.

Модерните вътрешни врати също са сравнително по-лесни за поддръжка и чистене, което винаги е бонус. Те имат по-малко детайли и по-атрактивен външен вид, което означава, че ще се налага да отделяте много по-малко от времето си, за да ги поддържате чисти.

Цветът на вратите Ви също е важен. Можете да предпочетете цветове, които фино и елегантно да се впишат в цветовете на стените, подовете и другите мебели. В други случаи, можете да предпочетете цвят, контрастиращ с всяка друга мебел или цвят стена, като този Ваш избор спомага за добавяне на акцент в стаята и превръща вратата в атракция. Има и такива, които предпочитат по-топли нюанси като тези, които приличат на дърво. Последният вид врати биха се вписали идеално, ако имате мебели и под в дървесен цвят или от естествено дърво. Преди да направите избора за цвят, помислете за размера на стаята и сегашния Ви декор.

Друг момент, който понякога забравяте, е да се уверите, че сте избрали правилната посока за отваряне. Посоките на отваряне наляво или надясно, съответно навътре или навън. Вратите обикновено се отварят към вътрешността на помещението. Пространството зад вратата трябва да бъде оставено отворено и празно или шансът да нараните стените, или мебелите си всеки път, когато отворите вратата е доста голям.

Не забравяйте, че съществува и възможност за поръчкови интериорни врати от Граде, където можете да изберете между стотици модели и да сътворите дома на мечтите си!

Вашият търговец на врати също трябва да предложи някаква гаранция за своите продукти. В случай, че не се дава гаранция на изделието, може би трябва да попитате или изобщо да се насочите към друго място, откъдето да закупите вратите. И накрая, но не на последно място, се уверете, че изделията, които ще поръчате, са изработени от качествени и трайни материали.