Характерни неща при покупката на интериорни врати

  1.     Материал – MDF или HDF – най-често използваните в момента. Обърнете внимание на здравината и издръжливостта. На пазара се предлага голямо разнообразие от материали за изработка, както на врати, така и на мебели. Съобразете колко точно е важно за вас интериорната врата да е здрава. Разбира се, можете да заложите и на масивно дърво по поръчка.
  2.     След като изберете материала, друг важен етап е да определите стила на интериорния дизайн на помещенията. Класическа визия или нещо модерно и различно. Разнообразие на детайли, чупки на фурнира или изчистен и непретенциозен вид. Разнообразието на пазара от видове, покрития и дизайн на вратите е богато, както се казва има за всеки по нещо. Когато направите избора си, следвайте тази линия, за да ви е по-лесно с цялостното обзавеждане. Цветовете също са изключително много, светлите създават по-голям простор в малки стаи, докато тъмните намаляват оптически пространството, но пък стоят по-тежко и скъпо.
  3.     Ако Ви предстои ремонт на баня и искате вратата там да е правилно избрана, съобразете дали тя ще се мокри, ако да, изберете алуминиева врата или интериорна с водоустойчиво покритие. Друг вариант е изцяло стъклена врата. Но ако имате душ кабина и вратата няма да се облива с вода, може да монтирате нормална интериорна врата, тъй като в момента се предлагат много и различни модели от материал и покритие, които са влагоустойчиви.
  4.     Обърнете внимание каква сума можете да отделите от бюджета си, защото винаги може да излезе нещо допълнително за закупуване покрай ремонта. Помолете в шоурума предварително да Ви се изготви оферта за крайната цена на избраните от вас модели, за да сте подготвени.
  5.     Имайте предвид да вземете размерите на чист строителен отвор – височина, ширина и зид, за да получите конкретна цена за изработка на вашите размери. Ако не можете сами да вземете размер, обърнете се към специалист. Много от фирмите предлагат услугата – да Ви изпратят техническо лице на адреса, който знае точно как да измери.
  6.     Питайте за всичко, за което се сещате преди да поръчате. Поради една или друга причина има много детайли, които да не са Ви ясни и е нормално, не може всеки да разбира от врати. Консултантите в шоурума са там за това, да бъдат от Ваша полза и да са максимално точни в обясненията си и в отговорите на въпросите Ви.
  7.    Много важен момент е, че интериорните врати трябва да се монтират последно. Тоест първо да е готова подовата настилка, стените да са измазани, общо взето да нямате повече довършителни ремонтни дейности. По този начин ще си спестите много главоболия. Така че завършете всичко и тогава монтирайте интериорните врати.
  8.    Преди това е добре да сте се консултирали с техническо лице как точно да се подготвят отворите така, че вратите да се монтират правилно. Би било доста неприятно да разберете, че вратите, които сте харесали и искате да поръчате, не могат да се поставят или се налага да променяте отворите след като вече са с готова мазилка. Много често по стените има кривини, заради които остават фуги зад первазите. Или пък има голяма денивелация, която пречи на правилния монтаж. Факторите са много, така че убедете се че при вас всичко е наред.
  9.    Отделете повече време преди поръчка. Отидете в магазина по-рано, не чакайте последния момент, тъй като повечето фирми работят с поръчки и нямат наличности, които да можете веднага да вземете. Поинтересувайте се от срокове за доставка, или ако сте заложили на поръчкови врати – срок за изработка, обикновено той е по-дълъг спрямо натовареността на конкретния производител.
  10.   Не забравяйте – имайте търпение. Всеки ремонт, освежаване, промяна изисква освен средства и време. Красивите и най-вече качествени неща – в случая вратите никога не стават от днес за утре!

Можем да Ви предложим и още 5 съвета при покупка на входни врати, така ще бъдете подготвени за всичко!