Интериорните врати са доста популярен елемент във всеки дом и са на специално търсене. Днес експертите наричат скритите интериорни врати популярна опция, която ще помогне да се добави цялостност в интериора, както и визуално да се увеличи вътрешното пространство.

Основните предимства на скритите врати

Основното предимство на невидимата врата е това, че е скрита в кутия, благодарение на която вратата просто се слива с основната стена. Поради факта, че кутията има такъв тип инсталация, върху готовата конструкция няма ленти (те просто са скрити с шпакловъчни материали), а вратата е с чист отвор. Положителните качества на такива врати нашите експерти наричат:

 • Стилен външен вид на интериорните врати;
 • Приемливостта на крилото на вратата за боядисване, тапети и панели;
 • Възможност за оборудване с люлка, махало и механизъм за отваряне с люлеещо се плъзгане;
 • Подкрепа за даден микроклимат;
 • Платното може да бъде изработено от различни материали (дърво, метал и др.);
 • Силна алуминиева кутия за закрепване;
 • Адаптиране към всеки тип интериор.

 

Комплектовка за невидими врати

Предлагат се специални каталози, в които присъстват всички налични опции за продукти:

 • Готови комплекти (те включват скрити невидими врати, канали и свързани части);
 • Плъзгащи конструкции за вратата;
 • Платове за врати от скрития тип;
 • Врати от алуминий;
 • Комплекти италиански фитинги.

Скрити в дизайна интериорни врати

Характеристики на инсталирането на невидими врати

Струва си да се има предвид, че по време на монтажа с платното е инсталирана алуминиева кутия, в която можете да скриете вратата. След това се отстранява и започва етапът на замазка. След скриване на платформите, аксесоарите и изравняване на основата, платното се поставя обратно. Можете да намерите в интернет видео, по време на което всеки може да се запознае с всички нюанси на инсталирането на невидими интериорни врати.

Надеждни продукти

Скритите врати се изработват от висококачествени материали и с определен план по 3-D дизайни, направени от най-добрите световни производители и проектанти. Такива врати в повечето случаи са с по-високи цени, но пък дизайна им няма как да остане незабелязан. Луксът и съвършенството на скритите врати е факт.

Променяме границите на реалността: ако вратата не се вижда, значи тя не съществува! Илюзия на вратите – това е повече от това, което вижда окото. Не виждате вратата, но тя все пак изпълнява ключовите си функции. И го прави ненадминато, защото обръщаме специално внимание на производството на илюзия: използваме изключителни дизайни и материали. Например, анодизирана алуминиева конструкция с порест уплътнител осигурява надеждна здравина и безупречна звукоизолация. А италианските невидими панти и магнитна брава адекватно ще допълнят съвършенството на илюзията. Все по-често се използва скрита кутия, за да се фокусира върху самото платно и да го разграничи от равнината на стената. В този случай се използват контрастни цветове, текстури или довършителни материали. Същата опция предвижда игра с перспектива.

Ще намерите интересни решения при декорираните стъклени врати. Те предлагат една друга перспектива, даваща много светлина и модерно излъчване!