Блиндираната врата – дългосрочна придобивка, на която външният вид е тясно свързан с повишени практически нужди. Трябва ли да бъде невзрачна или да бъде с ексклузивен декор? Ето няколко ориентири, които ще ви помогнат да подберете вашата врата.

Врата невидимка

За да не се различава от фона на съседните стени, нейният цвят трябва да съвпада със стените. В минималистичния или конструктивния монохромен интериорен дизайн на блиндираната врата, обикновено цветът ѝ съответства на цвета на стените.

Светлинен капан

Ако коридорът е малък или няма естествена светлина, огледало прикрепено към вратата ще помогне да се коригира ситуацията. Достатъчно е даже тясно огледало поставено срещу прозорец, ще придаде усещането за още един прозорец в помещението.

Две врати или една?

Често в домовете се поставят две врати, като едната е като втора входна. В този случай, дизайнът на блиндираната врата не е приоритетен за интериора, а втората врата няма нужда от специални защитни елементи и може с нищо да не се отличава от интериорните.

Въздушна врата

В тесния коридор лъскавите или блестящи мебели създават усещане за въздушна лекота и дълбочина, по-добра светлина. В този случай изберете гладко дърво, покрито с цветен лак в тон със стените и мебелите. Ако има интериорна врата като втора входна може да се направи от матово стъкло.

Релефна графичност

В интериора, където преобладават тънки графични трикове и украси ще изглежда добре релефна входна врата. Такъв релеф може да бъде изработен фабрично.

Вратите и стените визуализират обща картинка

Има фирми, които изработват отделни панели за стени и покритие за блиндирани врати с еднакви картини. Такъв декор на външната врата и стените може да представлява голяма контрастна рисунка или природен пейзаж.

Като обикновена интериорна врата

При наличие на две врати в качество на интериорна врата може да се постави врата с дизайн като на останалите помещения.