Стъпка 1: Изберете вида на вратата на вътрешния двор

Плъзгащи се вътрешни врати: Възможността, която предоставят за пестене на пространство е техен изключителен плюс. Подходящи са за вътрешни дворове, притежават стил и изключителна функционалност. Плъзгащите се врати от стъкло създават безпроблемен преход от вътрешното към външното пространство, а ако имате такава винилова врата, тя няма да изисква почти никакво поддържане. Голямото остъкление предлага невероятно количество естествена светлина, за да запълни жизненото пространство, създавайки уютна и привлекателна атмосфера, независимо от времето на годината.

Люлеещи се врати: Чудесно решение за разделяне на зимни градини от останалата част на жилището. Често използван стил при тях е френският. Инсталирането им към вътрешния двор добавя намек за елегантност. Те са лесни за персонализиране, за да съответстват на стила на дома Ви.

Стъпка 2: Решете кой материал за врати за Вашия двор е най-подходящ

Вратите от винил: Приложени към вътрешни дворове, те издържат години и са чудесни за ползване при външни условия. Винилът е по-евтин от дървесината и стъклопакета, но все пак има предимствата на енергийната ефективност, които дават дървения материал и фибростъклото. Тези врати също имат голямо разнообразие от цветове, от които можете да избирате, включително и фрезовки, проектирани така, че да наподобяват истинско дърво.

Дървени врати: Отличават се отдалеч с естествено излъчване и красота, а и могат да бъдат персонализирани цветово, в която тоналност си пожелаете. За съжаление, те са оправдано по-скъпи от изработените с други материали врати и изискват повече грижа, за да запазят красивия си облик за повече време.

Врати от фибростъкло: В последно време се налагат на пазара, защото материалът им на изработка не изисква почти никаква поддръжка и може да бъде персонализиран, за да добие външен вид, който да се съчетае прекрасно с дизайна на всяко жилище. Въпреки това, с неговите предимства идва и по-високата цена. Фибростъклото е най-скъпият материал за врата за вътрешния двор.

Алуминиеви врати: Алуминият е един от най-евтините материали за избор, но има и недостатъци. Тъй като е лек, алуминият не е в състояние да задържа топлината или да охлажда въздуха вътре така ефективно, както другите материали. Така че, можете да предвидите леко повишаване на средствата, които обикновено заделяте за плащането на електроенергия. Факт, който ще отбележим е, че ако не сте внимателни, могат да се надраскат по-лесно.

Стъпка 3: Изберете тази врата, отговаряща на усещането Ви за красота!

Правилно избраната врата за пространството към двора, може да Ви донесе прекрасна слънчева светлина, както и чудесен изглед, на който да се любувате. Тези врати могат да бъдат сравнени с прозорец към света. Осигурете си това удоволствие, като комбинирате – възможността за спестяване на пространство с увеличаване на гледката от дома Ви, а също и с по-добрата енергийна ефективност. Изберете врата, която да показва кой сте и която да пасва на къщата Ви. Подберете внимателно цвят, който да подхожда на дома Ви.

Още информация можете да прочетете в предишния ни блог пост: Избор на врата за къща, кой вариант е най-добър?