При мащабните и големи ремонти на едно жилище бюджетът винаги е ограничен. Затова много от нас се насочват към по-ефектни продукти и варианти за нискобюджетни проекти.

В последните години проектите направи си сам са много актуални. Модерният човек има нужда от разнообразие, иска да е уникален и за много от нас да се избере масовото не е опция. Стиловете са много и разнообразни и не винаги вижданията и желанията отговарят на бюджета ни.

Винтидж ретро стил

Затова като един модерен човек предлагам вариант за винтидж ретро стил на интериорни врати, които биха допълнили визията на домът ни. Ако цялостната визия на един дом е във винтидж стил или да използваме старото по нов начин, то вратите в този дом трябва да са в същия дух.

Върху подобен вид интериорна врата бихте могли с малък бюджет да закупите бои за метал и патиниращи материали, с които да състарите обкова /дръжки, брави, панти/. Като в такъв случай може и да си закупите и допълнителни метални елементи, които да закрепите в ъглите на крилото, за да придобиете по завършен вид.

Поставяне на дървени летви

Добро решение е и поставянето на дървени летви, които са предварително обработени с заоблени краища и скосени ъгли, които можете да поставите като имитирате фрезовка в квадратни форми. Монтирането е лесно и не изисква големи усилия, може да се ползва монтажно лепило и малки пирончета, които може да заличите с кит. След което боядисате в подходящ цвят да създадете ново излъчване на иначе изчистената врата.

Остъклени врати

В някои варианти вратите имат остъклена част, която е доста изчистена, ако поставеното стъкло е голямо и позволява може върху него да поставят летви. Това ще създаде визия на врата и ще изглежда като витражна врата. Освен това може да матираме стъклото или да го оцветим с PVC фолио. Съществуват още начини за декорация на остъклени интериорни врати, открийте най-удачния за  Вас!

Това бяха няколко идеи за нискобюджетни интериорни врати, които допълват ретро визията на дома.