Влажността в банята винаги е много висока, дори и да има високо качество на вентилация. Поради тази причина, е препоръчително да изберете тези продукти, които не се влияят от влага или пара и са способни да устоят дълго време, като същевременно запазят оригиналния си вид.

Влажността в банята винаги е много висока, дори и да има високо качество на вентилация. Поради тази причина, е препоръчително да изберете тези продукти, които не се влияят от влага или пара и са способни да устоят дълго време, като същевременно запазят оригиналния си вид.

Това са най-подходящите варианти за ролята:

Най-подходящ материал от гледна точка на устойчивост на вода, разбира се е стъклото. То не подлежи на деформации или повреди от вода и топлина. Нещо повече, стъклото е екологично, хигиенично, не пропуска звука и задържа топлината. Вратите на тоалетната и банята се изработват от модерно висококачествено стъкло.

Стъклени врати за баня

Вратите от стъкло са с повишено търсене, тъй като имат почти всички възможни предимства, включително стилен и елегантен дизайн. Те могат да бъдат матирани, релефни, а дори и с огледално покритие, с различна степен на прозрачност. Тези врати често са цветни, ламинирани, с прекрасни рисунки и модели.

Именно от стъкло се получават най- оригиналните модели. Благодарение на тях в стаята става по-светло и визуално се разширява пространството.

Вратите на банята и тоалетната от  стъкло не се вписват просто перфектно в интериора на дома, те се превръщат в украса. Въпреки това, цената на тези врати не е никак ниска.

Дървени врати за баня

Поставянето на дървени врати може да се нарече класика. Добре известен факт е, че дървото не обича водата и тези врати бързо стават безполезни в топли и влажни среди.

Все пак, това не означава, че такива врати не са подходящи за бани и тоалетни. Те ще бъдат безценни в скъп благороден класически стил в дизайна. За производството на такива врати най-често се използва висококачествена дървесина (дъб или бук), правилно събран и изсушен.

Дървените врати в банята трябва да се покрият с лак. За предпочитане е входа на банята да бъде на известно разстояние от източника на вода и пара.

PVC врати за баня

Популярност сред потребителите заемат ПВЦ и MDF вратите, покрити с ламинат. Конструкции от този тип са доста добри за мокри помещения с различни модерни дизайни.

Друг материал, подходящ за мокри помещения, е пластмасата. Пластмасови врати не гният и не се деформират, под въздействието на вода и горещ влажен въздух, те са леки, хигиенични, издръжлив и удобни за използване.
С помощта на специални покрития може да имитира повърхността на почти всеки материал.

Алуминиеви врати за баня

Алуминиевите врати за баня са изключително подходящи, защото са красиви и не се влияят от влагата. Цената им също не е висока, така че те също са едно много добро решение.

Съвет: Врати с фурнир е по-добре да не се монтират в банята, тъй като, дървесината не може да издържи на горещ и влажен въздух.