Изборът на врати на пазара е доста голям, но магазините често рекламират продуктите си като универсални, което означава, че биха устоели на всичко, което природата предлага. Това обаче не е така, така че ако в момента сте на крачка от това да се разровите и да решите коя входна врата да изберете за своята къща, трябва да знаете, че е необходим специален модел за външни условия. Най-важното е, структурата на вратата да е от надежден материал, с гаранция, за да не се налага в рамките на една година отново да избирате врата.

Избор на входни врати за къщи

  • Ако не знаете коя врата да изберете за къщата си, тогава започнете от здравината на касата. Тя е основен фактор. Нужно е да бъде правилно захваната в стената, а не силно да изпъква.
  • Корпусът на вратата трябва да е устойчив на атмосферното влияние, да издържа на сняг, дъжд, слънчеви лъчи и силните пориви на вятъра.
  • Термоизолационните свойства на продукта трябва задължително да са на високо ниво, само така ще запазите топлината в къщата.
  • Взломоустойчивостта на крилото – това е основна характеристика за висококачествената защита.
  • Ако говорим за материала на вратите, по-добре е, разбира се, ако са блиндирани. В допълнение към защитните си характеристики,блиндираните врати също запазват привлекателния си външен вид за дълго време.

Наличието на шпионка и аларма за сигурност е задължително!

Стоманените листове, които формират основата на крилото от двете страни, трябва да са твърди, в противен случай могат лесно да бъдат изрязани. Желателно е дебелината на метала да надвишава 1,8 мм. Уверете се, че крилото е добре изолирано отвътре с изолационен материал или звукоизолация (минерална вата, полистирол, картон). Необходим атрибут на качествените входни врати са надеждните заключващи механизми. Добре е те да бъдат два, за по–голяма сигурност. Патроните е необходимо да са бронирани. Плюс е да има допълнително резе от вътрешната страна.

Какво още е важно при избора на врата за къща – основното нещо е да внимавате с характеристиките ѝ. Следвайки този път ще се спрете на най-подходящата входна врата за къщата Ви. Независимо от заделения бюджет, подхождайте с особено внимание към избора и не правете компромиси със сигурността си.